Unieke handgekleurde schoenen van wereldklasse.

SchoenenZaken heeft een eigen, ambachtelijk kleuratelier waar al je schoenendromen werkelijkheid worden. Onder leiding van onze Masterfinisher Paul Vetter kleurt ons atelier de meest bijzondere creaties met de hand. Dat lees je goed! Echt met pencelen gaan we jouw schoenen kleuren. Bekijk hier het volledige portfolio.

Over  handgekleurde schoenen
De kleurcreatie en uitwerking op de schoen noemen we ‘patina’. De patina is erg rijk van kleur door de intensieve manier van kleuren en is vergelijkbaar met de kwaliteit van topschoenen uit het hoogste segment. Bijzonder weetje: elke schoen is van een ander stuk leer gemaakt en dus ook zal een patina nooit identiek zijn, maar dus altijd 100% uniek. De gekozen kleur (het proces van de juiste kleur krijgen is echt een stuk vakmanschap en doen wij 100% handmatig) trekt diep in de poriën van het leer en is dus van de allerbeste kwaliteit. Door de afwerking met diverse waxlagen zijn de schoenen uiteindelijk erg goed bestemd tegen het Nederlandse weer, blijven ze lang mooi al zal je ze zoals bij elk paar schoenen wel zelf bij moeten houden met een crème (niet op besparen! Ga voor Saphir) waar voldoende pigment in zit. Wij hebben diverse merken ingekocht met een ‘blanco crust’ (dit zijn ongekleurde schoenen), zoals Laccio, Greve en het wereldberoemde Harris uit Italië. Van Harris was het kleuratelier van SchoenenZaken zelfs de allereerste in Nederland die dit merk mocht gaan kleuren! Om te blijven verrassen wisselt het aantal modellen waar je uit kunt kiezen jaarlijks.

Werkwijze Atelier Custom Luxury Shoes
Er wordt binnen het atelier gewerkt volgens een aantal stappen:
1. Kies je basismodel type schoen en eventueel een bijpassende riem;
2. Bespreek welke kleur(en) en/of kleurverloop of patroon het mag gaan worden. Wellicht aan de hand van een andere schoen, een plaatje (zie voor inspiratie het Instagramkanaal van ons kleuratelier ‘Custom Luxury Shoes’) of een kledingstuk;
3. Indien gewenst kunnen er foto’s of video’s van het proces voor je worden bijgehouden;
4. Gebruikelijk zijn (afhankelijk van de planning en beschikbaarheid) de schoenen vaak binnen 1-2 weken klaar;
5. Zodra het paar gereed is nemen we contact met je op. Indien gewenst wordt er dus tussentijds contact gehouden via WhatsApp.

Dan is aan jou de keuze of je ze wilt komen ophalen, verzenden is ook geen probleem. Al zouden we je altijd aanraden er voor langs te komen, dan maken we er een feestje van!

Stuur je verzoek naar Atelier SchoenenZaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beloftes van de Meesters

  • Altijd GRATIS verzending & retourneren
  • Voor 15:00 uur besteld, morgen GRATIS bezorgd!
  • Veilig betalen

Merken over de Meesters

" Wij werken met de mannen van schoenenzaken sinds de opening van de winkel en zijn zeer onder de indruk van de drive, het enthousiasme en kundigheid van de Paul, Thies en Joël. Zij laten zien hoe een schoenenwinkel in de huidige toch markt kan renderen en doen dat op een zeer creatieve wijze. Wij zijn trots dat wij in deze winkel mogen liggen." Rehab

Copyright © 2024|SchoenenZaken
ZOEKEN